ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γεώργιος Ιορδανίδης
Πρόεδρος, Gama Global Hellas
g.iordanidis@yahoo.gr

Ο Γεώργιος Ιορδανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έχει έναν γιό, τον Αλέξανδρο, που από το 2009 αποτελεί την δεύτερη γενιά στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή από φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ηλικία 23 ετών έγινε ο νεότερος διευθυντής υποκαταστήματος της American life Insurance company (ALICO) και στη συνέχεια της MetLife μετά την εξαγορά της.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε διακεκριμένο μέλος μεταξύ των διευθυντών των υποκαταστημάτων με έμφαση στην ανάπτυξη 21 νέων διευθυντών ομάδων και 4 νέων διευθυντών υποκαταστημάτων και μέχρι σήμερα συνεχίζει με αμείωτο το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη νέων συνεργατών.

Από το 2008 κατέχει την πρώτη θέση ως υποκατάστημα πωλήσεων σε συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας στην περιφέρεια Ευρώπης και από το 2012 την πρώτη θέση σε συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας στην περιφέρεια της EMEA (Europe, Middle East & Africa) για την MetLife, και από το 2022 στην NN Hellas - μετά την εξαγορά της Ελληνικής Εταιρείας MetLife, ως Διευθυντής υποκαταστήματος.

Είναι μέλος της ΕΣΑΠΕ από ενάρξεως της Ένωσης, από το 2019 μέλος του ΔΣ της Ένωσης καθώς και Πρόεδρος του Board της GAMA Global Hellas από 15/6/2023.

Δημήτρης Γαβαλάκης
Μέλος Δ.Σ., Gama Global Hellas
gavalakis@lifeplan.gr

Ιδρυτής της Life Plan Insurance
Γεν. Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 

Η  επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1991 στην ALICO.

Τον 9ο του 1996 αρχίζει  η προσπάθεια του στο management  στην Commercial Union Life ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων και έπειτα από  τρία χρόνια διακρίσεων προάγεται στη θέση του Agency Manager.

Από το 2004 και μέχρι το 2010 Υποκατάστημα του ήταν το πρώτο σε συνολικές εισπράξεις χαρτοφυλακίου ζωής της Commercial Value. Το τελευταίο διάστημα λειτουργίας της εταιρίας κατείχε και την θέση του επιθεωρητή πωλήσεων του Agency.

Σήμερα έχει την ευθύνη της εταιρίας ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Life Plan insurance, την οποία ίδρυσε, με τους επί χρόνια καταξιωμένους συνεργάτες του, τον 3ο  του 2010.

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα σπουδών L.U.T.C. του “ The American College of Financial services” και  έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων του ΕΙΑΣ και της Limra, της οποίας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής για Ελλάδα και Κύπρο από το 2018.

Τον 12ο του 2017 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. ενώ από το 2013 είναι μέλος του Δ.Σ του Ε.Ι.Α.Σ (Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών).

Κατείχε την θέση του Πρόεδρου της ΕΣΑΠΕ (Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος) από το 2011 έως το 2017, οπότε και αποσύρθηκε λόγω της εκλογής του στο Ε.Ε.Α. ενώ έχει διατελέσει 2 φορές Πρόεδρος  της Ε.Α.Δ.Ε (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος).

Τέλος είναι Μέλος του GAMA Board από την ίδρυσή του,  μιας και ήταν Πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ όταν η Ένωση συμφώνησε και υλοποίησε την ίδρυση του παραρτήματος στην Ελλάδα και ανέλαβε την Προεδρία από τον Μάρτιο του 2021 – Ιούνιο του 2023.

 

Κωνσταντίνος Ρούσσης
Μέλος Δ.Σ GAMA Global Hellas
ko.roussis@gmail.com

Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μάρκετινγκ του ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων) και το 2015 ολοκλήρωσε το MSc in Insurance Risk Management – Alba College.

Το 2005 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο της LIMRA, το 2007 την Ημερίδα του MDRT (Million Dollar Round Table) και το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Συντονιστών της LIMRA (διάρκειας 25 ημερών) C.I.A.M.

Από το 2000 είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ και από το 2005 έως σήμερα, ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων στην εταιρεία, έχει αναπτύξει μία ομάδα συνεργατών αποτελούμενη από 660 άτομα σε όλη την Ελλάδα και συνολική παραγωγή άνω των 12.000.000€ σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Τη διετία 2005-2007 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας ING στην Ελλάδα.

Το 2012 ιδρύει την Πρακτορειακή Εταιρεία Fiducia Ltd.

Από το 2013 έως σήμερα είναι Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος και το Δεκέμβριο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος.

Η ενασχόλησή του με την ΕΣΑΠΕ έγινε όταν ένιωσε ότι η Ένωση αποτελεί ένα συνδικαλιστικό όργανο μακριά από πολιτικές τοποθετήσεις με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού οφέλους της καθημερινής εργασίας μας.

"Σε μία περίοδο όπου συμβαίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές στην εργασία μας, σε νομοθετικό και όχι μόνο επίπεδο, η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των συναδέλφων μας αλλά και η προστασία δικαιωμάτων του επαγγέλματός μας είναι απαραίτητες όσο ποτέ. Η διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς για τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Ο υγιής συνδικαλισμός αποτελεί μεγάλο και απαραίτητο όπλο για όλους τους επαγγελματίες".

 

 

President of ESAPE (Union of Insurance Agents' Managers, Greece)

Born in Athens, in 1982, he has a degree in Management (TEI Kavala, Marketing Department) and an MSc in Insurance Risk Management (Alba College, 2015).

In 2005 he attended a LIMRA training, in 2007 the MDRT day event and in 2015 LIMRA's 25-day C.I.A.M. course.

As of 2000 he works with Allianz-Evropaiki Pisti as an Insurance Advisor and as of 2005 he has been managing peers for the same company. He has helped develop a team of 660 who are active throughout Greece, having a total production of over 12 million € from all types of insurance products and services.

In 2005-2007 he was an ING Greece BoD member. 

In 2012 he set up his own insurance brokerage company Fiducia Ltd.

A member of ESAPE as of 2013, he was elected President in December 2023.

He got involved in ESAPE because he saw it is a non--political trade union that aims solely to serve common interests and benefit our daily work as peers.

'At a point in time when overwhelming changes are happening in our work, not only at the legislative level, keeping our colleagues constantly informed and updated as well as trained and educated, but also the protection of our rights is imperative, more than ever before. Consultation with all institutioanl bodies and entities is needed to find the best possible solutions. A robust and healthy sense of trade unionism is a major and necessary tool for all professionals'.

Ιωάννης Τοζακίδης
Μέλος Δ.Σ., Gama Global Hellas
tozakidisj@gmail.com

Managing Director Liberty Insurance Agents

 

Ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης είναι ιδρυτής  & Γενικόs Διευθυντήs της  Liberty Insurance Agents. 

Διαθέτει εμπειρία 44 ετών στην ασφαλιστική αγορά.

Είναι κάτοχος BA (Business Administration) από το Middlesex University, του πτυχίου L.U.T.C.F. (Life Underwriting training Council Fellow), ενώ έχει ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών στο Marketing. 

Είναι απόφοιτος του Διεθνούς προγράμματος του ΕΙΑΣ «European Insurance Intermediaries της EFICERT».

Είναι επίσης απόφοιτος του προγράμματος διοίκησης της LIMRA.

Από το 1997 είναι μέλος της GAMA International και το 2006 του απονεμήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό το βραβείο «First International Class Award» στην Αμερική. Είναι ιδρυτικό μέλος της επιτροπής της Gama Hellas από το 2014 και διετέλεσε Πρόεδρος του παραρτήματος του Οργανισμού για την περίοδο 2016-2018 ενώ έως σήμερα παραμένει στο board της GAMA Hellas.

Τον Δεκέμβριο του 2015 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠΕ και από τον Δεκέμβριο του 2017 έως και τον Δεκέμβρη του 2023 εκτελούσε χρέη Προέδρου του ΔΣ της ΕΣΑΠΕ. Παράλληλα τον Μάιο του 2020 - Μάιο 2021  ανέλαβε Πρόεδρος τηs ΕΑΔΕ,  από τον Ιούνιο του 2022 - Ιούνιο 2023 Γεν. Γραμματέας και από 30/6/2023 – 31/12/2023 Πρόεδρος.

Από το 2018 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 


Liberty Insurance Agents Managing Director

 

Ioannis Tozakidis is the Founder & Managing Director of Liberty Insurance Agents. 

For the last 44 years he has been actively involved in the insurance industry. 

He holds a BA in Business Administration from Middlesex University, is L.U.T.C.F. (Life Underwriting Training Council Fellow) and is the graduate of a three-year course in Marketing. 

He, moreover, has attended the international Eficert program for "European Insurance Intermediaries" at the Greek Institute for Insurance Education EIAS as well as LIMRA's management course.

A GAMA International member since 1997, he received a GAMA First International Class Award in 2006 in the USA. He is also a founding member of the GAMA Hellas Board, which was set up in 2014. He served as President of the Greek Chapter of GAMA for 2016-2018 and is a GAMA Hellas Board member.

In December 2015 he was elected Secretary General of the BoD of ESAPE - Union of Insurance Agents' Managers, Greece and in December 2017 he became President thereof through December 2023.

He was also President of EADE (H.U.I.I. - Hellenic Union of Insurance Intermediaries) from May 2020 to May 2021, Secretary General between June 2022 and June 2023 and President for the second half of 2023.

As of 2018 he is Vice-President of EEA's (the Athens Chamber of Tradesmen) Committee on Insurance.

Γιώργος Τσιώμος
Μέλος Δ.Σ., Gama Global Hellas
george@tsiomos.gr

Ο Γιώργος Τσιώμος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1982. Είναι Επικεφαλής Γραφείων Πωλήσεων στην Αγία Παρασκευή, το Πολύγωνο και τη Μυτιλήνη, αποκλειστικής συνεργασίας με την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι Πιστοποιημένος Σύμβουλος Σύνταξης Allianz, διαθέτει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Financial Advisor –SQF4 Eficert Certification Ranking, είναι πιστοποιημένος στο Individual Risk Management Architecture από την IFAAcademy και κατέχει πιστοποιητικό της κεφαλαιαγοράς για τη διάθεση μεριδίων ή μετοχών ΟΣΕΚΑ ή άλλων οργανισμών συλλογικών επενδύσεων.

Τα Γραφεία Πωλήσεων που διευθύνει, κατέχουν την πρώτη θέση σε χαρτοφυλάκιο και παραγωγή Γενικών Ασφαλίσεων μεταξύ των Γραφείων Agency της Allianz και τη δεύτερη στον κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας, επί σειρά ετών.

Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, την υποστήριξη και ικανοποίηση των συνεργατών του και των πελατών εξίσου και «φανατικός οπαδός» της έννοιας «δια βίου μάθηση»!

Είναι μέλος της GAMA Global Hellas την τελευταία πενταετία.

Είναι παντρεμένος με διακεκριμένη αθλήτρια του άλματος εις ύψος με συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες και ο ίδιος βρίσκει πάντα χρόνο για ιστιοπλοΐα και ερασιτεχνικούς αγώνες μπάσκετ, παρόλο που είναι πατέρας τριών παιδιών.

 

 

George Tsiomos was born in Maroussi in 1982. He is Head of Sales Offices in Agia Paraskevi, Polygono and Mytilene, in exclusive cooperation with Allianz European Reliance.

He has studied Business Administration and is an Allianz Certified Pension Advisor, holds a European Financial Advisor -SQF4 Eficert Certification Ranking, is certified in Individual Risk Management Architecture by IFAAcademy and holds a capital market certificate for the distribution of units or shares of UCITS or other collective investment schemes.

The Sales Offices he manages are ranked first in P&C portfolio and new sales among Allianz’s Agency Offices and second in L&H for many years.

He emphasizes on growth, support and satisfaction of his agents  and clients alike and a "fanatic believer" in the concept of "lifelong learning"!

He has been a member of GAMA Global Hellas for the last five years.

He is married to a distinguished high jump athlete with participation in an Olympiad and he always finds time for sailing and amateur basketball games, even though he is the father of three children.

Φωτεινή Κουκουλιάκου
Μέλος Δ.Σ., Gama Global Hellas
koukouliakou@lifeplan.gr

Η Φωτεινή Κουκουλιάκου γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1973 και έχει ένα γιο 22 ετών.

Ξεκίνησε από πολύ νωρίς την επαγγελματική της σταδιοδρομία, το 1991, ως ασφαλιστική σύμβουλος.

Σταθμός στην επαγγελματικής της πορεία,  η στρατολόγηση της από τον manager της Δημήτρη Γαβαλάκη στην Commercial Union Life το 1996, με τον οποίο συνεργάζεται έως και σήμερα. Από το 2010 εργάζεται ως Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων στην ανεξάρτητη εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Life Plan Insurance που ίδρυσε ο Δημήτρης Γαβαλάκης με όλη την ομάδα συνεργατών του .

Από το 2011 έως το 2013 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ), ενώ έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας της Ένωσης το 2013 και Αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠΕ από το 2016 έως το 2018.

Είναι μέλος της GAMA από το 2014 και έχει έκτοτε συμμετάσχει σε όλα τα Lamp Της GAMA στην Αμερική. Το 2016 , έλαβε την διεθνή διάκριση της GAMA, Front Line Excellence Award στο Lamp της GAMA στο Las Vegas.

Το όραμα της είναι η ανάπτυξη νέων καταξιωμένων επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων, οι οποίοι ως συνεργάτες της Life Plan θα αποτελούν συνώνυμο της ποιότητας  στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και θα προσφέρουν εξασφάλιση & οικονομική ευημερία στους ίδιους αλλά και τους πελάτες τους.

 

 

Fotini Koukouliakou was born in February 1973 and has a 22-year-old son.

She started her professional career very early, in 1991, as an insurance agent.

A milestone in her professional career was her recruitment by her manager Dimitris Gavalakis to Commercial Union Life in 1996, with whom she still collaborates today. Since 2010 she has been working as Unit manager at the independent insurance mediation company Life Plan Insurance founded by Dimitris Gavalakis with his entire team of partners.

From 2011 to 2013 she was a member of the BoD of ESAPE (Union of Insurance Agents' Managers, Greece), while she has been Secretary General of the association in 2013 and Vice-President of ESAPE from 2016 to 2018.

She has been a member of GAMA since 2014 and has since then participated in all GAMA Lamps in USA. In 2016, she received GAMA's international distinction, Front Line Excellence Award at GAMA's Lamp in Las Vegas.

Her vision is the development of new accomplished professional insurance agents, who as partners of Life Plan will be synonymous with quality in insurance mediation and will provide security & financial prosperity to themselves as well as to their clients.

Γιώργος Γώγου
Μέλος Δ.Σ GAMA Global Hellas
GGogou@cnpcyprus.com

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στην  Εταιρία Manulife και αργότερα Eurolife Κύπρου. Πέντε χρόνια αργότερα δημιούργησε την δική του Ομάδα διαμεσολαβητών ως Agency Manager.

Το 2000 μεταπήδησε στα Διοικητικά της Εταιρίας στην θέση του Επιθεωρητή Πωλήσεων την οποία υπηρέτησε για 13 χρόνια.

Έχοντας 25 χρόνια εμπειρία  το 2013 ξεκίνησε συνεργασία με την CNP Cyprialife ως Διευθυντής Δικτύου Πωλήσεων και από το 2015 μέχρι και σήμερα από την θέση του Διευθυντή Πωλήσεων.

Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού τίτλου CIAM και LUTC’F μέσω της LIMRA  της οποίας ήταν μέλος για 25 χρόνια διατελώντας και  Πρόεδρος της Ελλαδοκυπριακής επιτροπής.

Το δικό του μότο είναι «Δεν μπορείς να πας πίσω να αλλάξεις την αρχή. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις από εκεί που είσαι και να αλλάξεις το τέλος»

 

 

He was born in Nicosia in 1969 and is married with three children.

He started his professional career in 1988 as an Insurance Intermediary at Manulife Company and later Eurolife Cyprus. Five years later he created his own Group of mediators as Agency Manager.

In 2000 he moved to the Company's Administration in the position of Sales Inspector, which he served for 13 years.

Having 25 years of experience, in 2013 he started working with CNP Cyprialife as Sales Network Manager and from 2015 until today as Sales Manager.

He is a graduate of the professional title CIAM and LUTC’F through LIMRA in which he was a member for 25 years, being also the President of the Hellenic Cypriot committee.

His motto is «You can't go back and change the beginning. But you can start from where you are and change the ending»

 

Καίτη Χαμπάκη
Μέλος Δ.Σ GAMA Global Hellas
kate.hambaki@eurolife.bankofcyprus.com

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ EUROLIFE

 

Η κα Χαμπάκη είναι Διευθύντρια πωλήσεων της Eurolife από τον Οκτώβριο του 2020. Προηγουμένως διετέλεσε Διευθύντρια Στρατηγικής και Ανάπτυξης Εργασιών των Γενικών Ασφαλειών  Κύπρου. 

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από την Eurolife το 1993 αρχικά ως επιθεωρήτρια πωλήσεων και ακολούθως ως υπεύθυνη Bancassurance.

To 2000 συνέχισε την καριέρα της στην Τράπεζα Κύπρου ως Υπεύθυνη Καταθετικών και Εναλλακτικών Επενδυτικών Προϊόντων στην Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής, ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Υποστήριξης εργασιών του Τομέα Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών και ως Διευθύντρια Ανάπτυξης και Υποστήριξης Εργασιών για τις Διευθύνσεις Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών.

Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) της Ελλάδος και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Birmingham Business School. 

Διαθέτει μεγάλη πείρα στον Χρηματοοικονομικό Τομέα με έμφαση στους τομείς Στρατηγικής, Ανάπτυξης Εργασιών, Marketing, Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Αυτοματοποιήσεων και Ψηφιακής Μεταμόρφωσης και είναι κάτοχος πιστοποίησης από την Κυπριακή Κεφαλαιαγορά για παροχή επενδυτικών υπηρεσιών (Advanced Level) .      

 

 

SALES MANAGER EUROLIFE

 

Ms. Hambaki is the Sales Manager of Eurolife Life Insurance Company since October 2020. Previously she was the Μanager of Strategy and Business Development of Genikes Insurance Company.

She started her professional career from Eurolife in 1993 initially as Sales Officer and then as Head of Bancassurance.

In 2000 she continued her career at the Bank of Cyprus as Head of Deposits and Alternative Investment Products in the Consumer Banking Division, as Head of Business Development and Operations for the International Banking Services Division and as Manager of Business Development and Support for the International Banking and Wealth and Markets Divisions.

She studied Economics at the Athens University of Economics and Business (formerly ASOEE) with a Scholarship from the Greek State Scholarships Foundation and holds a master’s degree in Business Administration (MBA) from Birmingham Business School.

She has extensive experience in the Financial Sector with emphasis on the areas of Strategy, Business Development, Marketing, Compliance, Automation and Digital Transformation and is certified by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySec) for the provision of investment services (Advanced Level)

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ: